De bar ekstra stole ind i Skallerup

Oprettet den 20, august 2014

De bar ekstra stole ind i Skallerup

De bar ekstra stole ind i Skallerup

Skallerup Hallen var tirsdag aften rammen om informationsmøde om planerne for det kommende friplejehjem i Lønstrup, kaldet “Havtornen”.
Og interessen var stor blandt borgerne (ikke mindst blandt de mange lidt ældre) samt en del erhvervsdrivende på egnen.
Omkring 130 deltog, og da arrangørerne, Landsbyrådet, Lønstrup Borgerforening og den selvejende institution Havtornen, havde dækket op til 80 deltagere blev der hektisk aktivitet med at bære flere stole ind.
På mødet blev der orienteret om hvad et friplejehjem er, og planerne for omsorg og service for beboerne, og status på projektet nu. Havtornen er nu godkendt som fritvalgsleverandør af Socialstyrelsen, der er igangsat lokalplan proces med Hjørring kommune, stort set er finansiering på plads (dog skal grunden jo lige erhverves) og der er ansøgt om boligkvote.
Jon Pugholm, der er initiativetager til de 2 friplejehjem i Klejtrup fortalte om etableringen af de 2 plejehjem og om hvordan dagliglivet udfolder sig for de ældre. Der lægges vægt på værdighed i plejen og at tilbyde et så aktivt liv for den ældre som muligt. Der blev vist fotos fra udflugter, arrangementer og meget flotte udearealer med indhegning til geder, hønsegård, drivhus og køkkenhave. Det første friplejehjem i Klejtrup blev hurtigt en succes med lange ventelister, så man besluttede derfor at opføre nr. 2 på en anden placering i byen. Umiddelbart skulle man tænke at en tilbygning til det eksisterende plejehjem var åbenlys, men en del af konceptet er faktisk at “small is beautiful”. Et friplejehjem er et alternativ til større kommunale plejehjem.
Aften sluttede med at støtteforeningen åbnede op for tegning af medlemmer, og der var kø ved registreringen. Ikke alle havde de 50 eller 100 kr. med, som hhv. et personligt eller husstandsmedlemsskab koster. Men inden aften var gået havde 119 medlemmer skrevet deres navne på en indmeldelsesseddel.
Projektet har iøvrigt lige åbnet for hjemmesiden www.havtornen.dk, hvor man også kan tilmelde sig støtteforeningen.
Vi står til rådighed for yderligere oplysninger