Maden på Havtornen – Friplejehjem Lønstrup

Oprettet den 5, marts 2015

Maden på Havtornen – Friplejehjem Lønstrup

På Havtornen – Friplejehjem i Lønstrup ønsker vi at maden skal være lavet fra bunden. Maden skal tilberedes i plejecentrets eget køkken og laves af gode råvarer.

Som det aktuelt fremgår af medierne betyder det noget for det enkelte menneske hvad man spiser, hvordan maden smager, om maden ser indbydende ud og er veltilberedt. Det gælder selvfølgelig også for den ældre borger, både for den ældre borgers livskvalitet, men også for sundhedstilstanden.

I artiklen fra dr.dk d. 22. Januar 2015 vedr. Ældre mad beskrives bla. andet: ” Livskvalitet at hente – penge at spare” 20 procent af de plejekrævende ældre er undervægtige – og det er et stort problem. Er man som ældre borger undervægtig, så er man svagere, mere modtagelig overfor sygdomme og livskvaliteten er dårligere.

Smagen og duften af maden skal bringe minder frem ved stimulering af den ældre borgers sanser. Som beskrevet i artikelen fra dr.dk d.22. Januar 2015: “På Sølund plejecenter er maden enkel, men hjemmelavet” Mad skal bringe minder frem Vi laver mange nationalretter, det skal være varieret og genkendelig mad, som bringer minder frem. Let genkendelig og enkel mad, der er lavet fra bunden, bliver serveret på Sølund Plejecenter i København Det er ikke raketvidenskab, men et meget fundamental og væsentligt aspect som skal være en selvfølge på Havtornen – Friplejehjem i Lønstrup.